Szolgáltatások

Svéd masszázs

Svéd masszázs
Svéd masszázs

Ez az egyik legősibb masszázs típus amit az emberek ismernek.
Nagyon jó görcs oldó, mind a testnek és léleknek, és nem utolsó sorban energetizál-feltölt. Ez a masszázs típus azoknak ajánlott, akik nem szeretik az erős masszázst, és inkább relaxálni szeretnének.

Sport-mélyszöveti masszázs

Sport-mélyszöveti masszázs
Sport-mélyszöveti masszázs

Ez egy erőteljesebb, koncentráltabb masszázs típus.
Fokozatos lazítással a mélyebben lévő izmokat, kötőszövetet is lazítani lehet. Ha kötöttebb izomzattal rendelkezel, vagy aktívan sportolsz, akkor inkább ezt a kezelést válaszd, hogy a panaszaid szűnni tudjanak.

Talpreflexológia

Talpreflexológia
Talpreflexológia

Talpunkon, körülbelül 14 ezer idegvégződés található, melyek kapcsolatban vannak belsőszerveinkkel és testrészeinkkel. Már sokkal hamarabb jeleznek nekünk a reflex zónák, mint ahogy az a lehetséges betegség kialakulna. Ha akut vagy régóta fennálló egészségügyi panaszaid vannak, akkor ezzel a masszázs típussal kezelni lehet. Nem kellemes, mondhatni hogy fájdalmas a kezelés, mert a reflex pontok (ahol salakanyag található) elég érzékenyen tud reagálni. Érdemes kúraszerűen alkalmazni, mert 2-3 hónap elteltével (valakinél ez több vagy kevesebb idő) látványos eredményt lehet elérni.
A hatást fokozni lehet gyógynövénnyel, gyógynövény alapú étrendkiegészítővel.

Kinesio-Tape

Kinesio tape
Kinesio tape

A kinesio tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer. Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.
Kismamáknak pocak és derék tehermenetesítése céljából is alkalmazható.

Testradírozás

Testradírozás
Testradírozás

Testünk felső hámrétege folyamatosan elhal. A szabad szemmel nem igazán látható elhalt hámsejt réteg megakadályozza hogy bőröd fényes legyen, valamint a krémek/olajok hatóanyagai sem tudnak teljesen felszívódni.
A radírban található kisebb vagy nagyobb szemcsék, kellemesen tisztítják a bőrt, és megnyitják az eltömődött pórusokat és újra elkezd lélegezni bőröd.
Nem ajánlott minden nap vagy egy héten többször peelingelni, mert azzal már árthatunk, és megsérthetjük bőrünket. Viszont heti egy vagy kéthetente egy alkalommal egy teljes testradírozással elérheted hogy bőröd regenerációja folyamatos legyen, egészséges, feszes maradjon.

Cellulitmasszázs köpöllyel

Cellulitmasszázs köpöllyel
Cellulitmasszázs köpöllyel

A cellulit masszázs hatékony és kényelmes módon segít eltüntetni a fenék, has, comb tájékon kialakult zsírfelesleget. A kis gödrök kialakulásáért a nyirokrendszer elégtelen működése is lehet a felelős vagy a – kevés víz fogyasztás, helytelen táplálkozás, mozgáshiány, stressz, fogamzásgátló szedése.
Ez egy erőteljes, kellemetlen masszázs típus, mert a zsírtörést nem lehet gyengéden végrehajtani, ezért mellékhatásként jelentkezhet izomláz, lilás foltok melyek elmúlnak 2-3 nap alatt. A hatást köpölyökkel fokozom melyeknek használata inkább érdekes húzó érzés mint fájdalmas. Így ha valaki mindenáron meg akar szabadulni a narancsbőrétől de alacsony a fájdalomküszöbe, akkor inkább a köpölyöket használom lazítás céljából és ugyan Úgy látványos eredményt lehet elérni.
Kezelések sűrűsége heti egy vagy két alkalom, legalább 2 hónapon keresztül vagy minél sűrűbben, annál jobb.

Thai masszázs

Thai masszázs
Thai masszázs

Távol-keleti ősi tradicionális masszázsfajta, amely több ezer éves hagyományokon alapul. A thai masszázs célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása.
Hatása egyszerre nyugtató és serkentő. Lazító, fájdalomcsillapító hatású. Az energiavonalak, meridiánok kezelésének hatására javul a vérkeringés és a nyirokkeringés, ezáltal elősegíti a szervezet méregtelenítését a salakanyagot eltávolítását. Stimulálja a vegetatív idegrendszert, a belsőszerveket, serkenti azok működését, egyensúlyba hozza a test energiarendszerét.
A thai masszázs a tíz fő láthatatlan energiavonal elméletén alapszik.

Köpölyözés

Köpölyözés
Köpölyözés

A természetgyógyászat egyik legérdekesebb, ma is használt ága a köpölyözés. A reflexzónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A kezelés során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Helyileg serkenti a vérkeringést, fokozza az anyagcserét és a kapillárisok átjárhatóságát, és ezzel beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.A köpölyök húzó hatása kitágítja a bőrben és a kötőszövetben lévő kapillárisokat, ez által növekszik a vérellátás az izmokban, megszűnik a vér és a nyirok stagnálása. Ugyan ilyen jótékony hatása van az ízületekre is, ahol a véráram stimulálásával az ízületekben található kocsonyaanyag mennyisége is növekszik. Javítja az emésztőszervek működését, a gyomorsav harmonikus felszívódását. Egyaránt hat a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre.

Kismama masszázs

Kismama masszázs
Kismama masszázs

A 12.hét után már engedett a kismamák masszírozása, a derék szakasz kivételével mindent szabad. A kezelés oldalfekvésben történik, kipárnázva, egészen lágy érintéssel, mert az idegrendszer így is reagál, és ki fejti jótékony hatását. A masszázst kombinálni szoktam Kinesio-Tape ragasztással. Veszélyeztetett terhesség alatt tilos!